onsdag 29. desember 2010

Få orden på ditt liv

Velkommen til sunn livsstilEr ditt liv i orden?
I dagens samfunn, tror vi ofte at det er akseptabelt å hoppe over visse fundamentale grunnleggende livsstiler som å leve en sunn livsstil. Vi spiser ikke ordentlig, trener ikke regelmessig og får nok med hvile. Vi har blitt vant til å kjøre rotteracet-spising, sove og arbeide på rømmen. Men når vi lar jobb, venner og til og med våre familier fortære oss, ender vi opp trøtte og overveldet. Dette er fordi vi ikke setter det viktigste først i våre liv.
Mange av oss lider samme konsekvensene åndelig. Vi forsømmer ofte fellesskap med vår himmelske Far og hans ord, noe som etterlater oss frustrert, deprimert og forvirret. Livets plager er ofte indikatorer på at noe er galt med oss åndelig. I stedet for å haste gjennom livet, desperat piske deg selv, lide den ene feil til den neste, bør du ordne prioriteringer. Dette er tiden for å stoppe opp, sakke ned og gjøre ting i riktig rekkefølge.
Styrke ditt personlige forhold til Gud er den eneste måten å fornye ditt sinn og overvinne dine svakheter. Hvis du kunne ha gjort det selv, ville du ha gjort det allerede! "Rett handling" vil ikke nødvendigvis gi "riktig tenkning", men rett tenkning vil produsere riktige handling. Så hvordan utvikler du rett tenkning? Ved å få tankene på linje med den som skapte det.
I Galaterne 5:16, tilbyr Paulus dette rådet: "... Vandre i Ånden, så skal ikke dere fullføre kjødets lyst." I vårt daglige liv, oppfyller vi kjødets lyst når vi travler av gårde med bekymring og forsøker å gjøre alt selv, hopper over den vitale tiden vi trenger for å utvikle en relasjon med Gud. Det er først når vi får vårt sinn stilt opp med Gud og Hans Ord at vi virkelig setter det viktigste først.
Anta at du bestemmer deg for å ta en "morsom pause" hjemme en kveld, og du spiller rundt i gjørma med hunden din. Du skjønner etter hvert at du trenger å bli klar for senga fordi du må gå på jobb neste morgen. Hva om du hopper over å ta et bad og går rett til sengs? Alt som du tar i vil bli dekket med gjørme neste morgen! Selvfølgelig, er denne typen bakover tenkning urealistisk. Du vet at renslighet er en nødvendighet. Tenk på Gud som såpe og vann. Du må komme nærmere ham for å overvinne rotet du har gjort i ditt liv (Jakob 4:8).
Gjøre ting baklengs er like skadelig for helsen din fysisk som det er åndelig. Romerne 12:2 sier, "... bli ikke lik denne verden. Men bli forvandlet ved fornyelsen av deres sinn, så dere kan prøve hva som er det gode og velbehagelige og fullkomne Guds vilje" Fornyelse av sinnet med Guds Ord er nøkkelen til å ha et sunt åndelig liv. Å lære deg å bli kjent med Ham må bli din studie og tanker. Tenke på bekymring og problemer vil ikke gjøre at dem går bort. Jesus sa i Matteus 6:33 at du skal søke Guds rike først, og han vil sørge for at du får det du trenger.

Ingen kommentarer: