mandag 1. november 2010

Bli Frelst

Det å bli en kristen er veldig enkelt. Alt du behøver er å be en bønn av hjerte.

Du kan for eksempel be sånn; Kjære Jesus, takk for at du døde for mine feilsteg. Jeg ønsker å ta imot deg i mitt liv, og gjøre deg til Herre. Fyll meg med Den Hellige Ånd og gi meg øynes lys til å virkelig forstå hva du har gitt meg i det nye livet i Kristus. Takk for at du er trofast, og for å ha født meg på ny til et nytt liv med en ny natur. Takk for din rensende kraft og for utfrielse til å tjene deg i et nytt liv. Takk for at jeg nå har et nytt evig felleskap med deg som min Far. Amen.

Ba du denne bønnen nå, har du nå fått retten til å kalle deg frelst (utfridd), og har nå fått evig liv og tilgangen til alle Guds løfter. Du er nå et Guds barn, en ny skapning. Du kan gå et skritt videre å finne noen å bekjenne dette for. Det kan være samme hvem det er. Det er dette som kalles tro. Vi leser noe fra ordet og lever det ut i handling. Holder du fast på dette, vil du merke en endring i ditt liv. Tro er ikke en følelse, men en handling.

I Johannes brev 1:12 står det; Så mange som tok imot Ham, dem gav Han rett til å bli Guds barn, dem som tror på Hans navn. Når du tok imot Ham så står det i Romer Brevet 5:5 at; Gud har utøst sin kjærlighet ved Den Hellige Ånd i ditt hjerte. Denne kjærligheten er ikke den vanlige kjærligheten vi snakker om. Det er Guds type kjærlighet, som kalles Agape. Det nye testamentet er skrevet på gresk. På gresk er det tre ord for kjærlighet, på norsk er det bare et ord: Det ene er fileo, som har med det vi liker og oppskatter eller det vi kaller vanlig menneskelig neste kjærlighet. Så har vi eros, som har med det seksuelle. Deretter har vi Agape, som er Guds form for kjærlighet, eller Guds type kjærlighet.

Denne typen kjærlighet er nå blitt aktivert i ditt liv. Du fikk den i det din nye natur ble formet. Du kan leve den ut ved å holde deg til Guds ord. Det er ikke sikkert du merker den med en gang. Men om du holder fast på Guds ord, så vil du kunne oppleve kraften ved denne nye egenskapen du nå har fått. Om du feks bestemmer deg for å vandre i vanlig menneskelig neste kjærlighet, så er det ikke sikkert du føler noe med en gang eller ser resultater av handlingen. Du vil merke resultatene etter hvert som du vandrer i neste kjærligheten, både fra mennesker og i ditt liv. Sånn er det med agape kjærligheten også, Guds form for kjærlighet. Bibelen forteller at den har evnen i seg til å seire over alle ting, så det er et temmelig kraftig verktøy for den som ønsker å leve den ut i sitt kristne liv.

Om du lurer på hva agape kjærlighet egentlig er, så står det blant annet noe om den i 1 Korinter brevet 13:4-8. Den er hentet fra en bibel versjon som heter amplified bible.

1 Kor 13:4-8 (Amplified) ”Kjærligheten er utholdende og den er tålmodig og vennlig. Kjærligheten er aldri misunnelig eller koker over av sjalusi, den skryter ikke og er ikke forfengelig og den er ikke hovmodig. Den er ikke innbilsk (arrogant og oppblåst av stolthet), den er ikke usømmelig (ubehøvlet) og oppfører seg ikke upassende. Kjærligheten (Guds kjærlighet på innsiden av oss) insisterer ikke på sin vilje gjennom, for den søker ikke sitt eget, den er ikke nærtagende, sær og vanskelig, den gjemmer ikke på det onde (den gir ingen oppmerksomhet til urettferdig lidelse). Den gleder seg ikke over urett og urettferdighet, men gleder seg når sannheten og rettferdigheten råder. Kjærligheten tåler alt som kommer, er alltid rede til å tro det beste om alle mennesker, håper like sterkt i alle omstendigheter og utholder alt (uten å bli svakere). Kjærligheten faller aldri bort (falmer aldri eller blir foreldet eller slutter eller mislykkes)…”

Jeg kan oppmuntre deg til å lese den opp for eksempel før du legger deg om kvelden, få den inn på innsiden av deg. Det er en temmelig høy standard, men det er noe vi vokser inn i etter som vi lærer å utøver den i våre liv. Lærer vi å vandre i den, vil den bringe oss inn på nye høyder. Gjør den til en bekjennelse og bønn hver dag. Det vil også være bra å lese bibelen. Begynn da helst i det nye testamentet, i for eksempel Lukas evangeliet. Det er mange veier til Jesus, men det er bare en vei til Gud, og det er igjennom Jesus Kristus vi finner Gud. Finn deg en menighet som du kan gå i. Det er flere typer av dem, du må nesten finne en som du føler deg hjemme i, og hvor du kan oppleve å vokse i Kristus vandringen.

Om du ikke vet hvor du skal gå eller trenger forbønn, så kan du sende meg en epost. Send gjerne epost til meg om vitnesbyrd, som for eksempel om at du har tatt imot Jesus ol, eller helbredelser. Det samme gjelder om du har andre spørsmål. De kan enten skrives i kommentarene under, eller sendes til meg på epost. Eposten kan sendes til nordmannhsk @ gmail.com.

Ingen kommentarer: